Als uw nieuwe huisartsen stellen wij ons graag aan u voor!

Hannah Comajta: Ik ben 42 jaar en inmiddels 12 jaar huisarts. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In mijn vrije tijd doe ik graag iets creatiefs. Ook hardlopen, dansen en tuinieren vind ik leuk om te doen. Ik woon in Heerhugowaard, maar Schagen is voor mij geen onbekend gebied als huisarts. In het verleden heb ik als waarnemend huisarts gewerkt bij Huisartspraktijk Boot (nu Huisartsen Zuid). Mijn collega Maartje Voskuilen ken ik van onze gemeenschappelijke intervisiegroep. Wij hebben allebei de droom om een praktijk over te nemen en dat doen wij dus nu samen. Met veel plezier ga ik als uw nieuwe huisarts starten.

Maartje Voskuilen: Mijn naam is Maartje Voskuilen en samen met mijn collega Hannah Comajta ga ik vanaf 1 april uw nieuwe huisarts zijn. Ik ben inmiddels ook 12 jaar huisarts en heb in die tijd enkele jaren in Alkmaar gewerkt en de laatste jaren in Den Helder. Ik woon in Schoorl met mijn man en drie kinderen, inmiddels tieners. Ik wandel en fiets graag in het bos en hou net als Hannah erg van dansen en tuinieren. Ik kijk er naar uit om me, samen met u en ons team, te gaan inzetten voor uw gezondheid.

Aanwezigheid: Wij zullen niet elke dag allebei aanwezig zijn. Dat betekent voor u dat u soms dokter Voskuilen en soms dokter Comajta kunt treffen. We zullen wel altijd proberen om lopende zaken bij 1 huisarts te houden en als u een voorkeur heeft voor een afspraak bij een van ons, kunt u dat aangeven bij het maken van een afspraak. Bij spoed kunt u geen voorkeur aangeven.

Praktijknaam: De nieuwe naam van de praktijk zal ‘De Vlier´ zijn. Misschien vraagt u zich af waarom we niet voor onze achternamen hebben gekozen als praktijknaam. Behalve dat die niet voor iedereen makkelijk uit te spreken zou zijn, willen we ook al in de naam uitdragen dat we een team zijn samen met de assistentes en praktijkondersteuners. En misschien vraagt u zich af waarom het dan De Vlier is geworden. Een vlier is een geneeskrachtige plant en verwijst naar onze interesse in tuinieren. Daarnaast is de naam goed uit te spreken.

Veranderingen: Als u de praktijk belt of bezoekt, zult u dezelfde assistentes en praktijkondersteuners in het team vinden die u gewend bent. Wel zullen er veranderingen in de beltijden optreden. Op de internetsite en in de nieuwe praktijkfolder zullen wij de telefonische bereikbaarheid vermelden. De folder zal in de wachtkamer te vinden zijn.

Patiënten-portal: Met het overnemen van de praktijk krijgen wij ook een nieuw Huisartsen informatie Systeem (computersysteem). Dit staat los van de praktijkovername, maar valt toevallig samen. De ondersteuning van het oude systeem houdt namelijk op per 1 april. Dit betekent voor u dat uw oude inloggegevens van uw patiënten-portal zullen vervallen. Als u uw patiënt gegevens wilt inzien of bijvoorbeeld een e-consult wilt sturen, is het nodig dat u opnieuw inloggegevens aanmaakt. De verwachting is dat dit vanaf begin mei kan. De informatie hierover zal rond die tijd op de website en in de wachtkamer te vinden zijn. Hierover ontvangt u geen aparte brief.